appelpartjes langer goed houden en niet laten verkleuren

Stukjes geschilde appel langer goed houden zonder te verkleuren

Gepubliceerd: 15-09-2017 Laatste update: 15-09-2017

Tip om appelpartjes te bewaren zonder te verkleuren

Als je een appel schilt en in stukjes of partjes snijdt, verkleurt de appel vaak snel. Je kunt de geschilde appel langer goed houden en minder snel laten verkleuren, door een paar druppeltjes citroensap over de stukjes/partjes appel te sprenkelen en dit goed door elkaar de husselen. Je kunt hiervoor versgeperste of geconcentreerde (kant-en-klare) citroensap gebruiken. Indien je geconcentreerde citroensap gebruikt, zorg er dan voor dat e echt minimaal druppelt, anders gaat de citroen de smaak van de appel overheersen.

Het beste is dan om de stukjes appel in een goed afsluitbaar doosje te bewaren op een zo koud mogelijke temperatuur (koelkast of vriezer). Op kamertemperatuur zal de appel sowieso ook al een stuk langer goed blijven met een paar druppels citroensap.

Share on LinkedInEmail to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *